VISINE® Rapid

VISINE Rapid 0,5 mg/ml oldatos szemcsepp
VISINE® Rapid
0,5 mg/ml oldatos szemcsepp
30-60 másodperc alatt csökkenti a szem vörösségét, hatása akár 8 órán át tart.

A szem kisebb, nem fertőző irritációi (amit például füst, por, szél, klóros víz, fény vagy allergia okozhat) okozta szemvörösség átmeneti kezelésére alkalmazható felnőtteknél, serdülőknél és 2 éves vagy idősebb gyermekeknél. A 2 évesnél idősebb, de 6 évesnél fiatalabb gyermekeknél csak egészségügyi szakember tanácsát követően alkalmazható. Hatása 30-60 másodpercen belül kialakul, és akár 8 órán át tart.

Cseppentsen napi 2-3-szor 1-2 cseppet az érintett szem(ek)be..

A Visine® Rapid 2 évesnél idősebb, de 6 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésére csak egészségügyi szakember tanácsát követően javallott.

Visine® Rapid 0,5 mg/ml oldatos szemcsepp 15 ml-es kiszerelésben kapható.

Itt elolvashatja a készítmény betegtájékoztatóját.

Használata csak a szem enyhe irritációja esetén ajánlott.

Ha a tünetek 48 órán belül nem javulnak, a szemvörösség vagy az irritáció megmarad vagy súlyosbodik, vagy látásváltozást, szemfájdalmat tapasztal, a készítmény alkalmazását abba kell hagyni, és orvoshoz kell fordulni. A fertőzés, szembe került idegentest, vagy a szaruhártya kémiai sérülése okozta irritáció vagy szemvörösség szintén a kezelőorvos beavatkozását teszi szükségessé. Fejfájás, látásvesztés, látászavarok (például lebegő pontok vagy kettős látás), erős heveny szemvörösség vagy az egyik szem vörössége, vagy fény okozta fájdalom előfordulása esetén a készítmény alkalmazását abba kell hagyni és orvoshoz kell fordulni, mivel ez azt jelentheti, hogy súlyos szembetegsége van, amely ezzel a gyógyszerrel nem kezelhető.

Ha kontaktlencséket visel, az alkalmazás előtt vegye ki őket, és az alkalmazást követő 15 percig ne tegye vissza őket.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
;